Att köpa valp av oss

 
8 veckor gammal 
Valparna är uppfödda inne i huset. Det betyder att de är bekanta med sådant som förekommer i ett hem, tvättmaskin, dammsugare, barn, katt, telefon etc. De har även fått vara ute mycket så att de vant sig vid att göra ifrån sig ute.

Valparna levereras tidigast när de är 8 veckor. Vid leverans är valparna registrerade i SKK, det vill säga de har en stamtavla.  De har fått sin första vaccination och är avmaskade flera gånger.  De är ID-märkta och veterinärbesiktigade. Eftersom en del av  våra hundar är anlagsbärare för ärftliga sjukdomar väljer vi att använda gentest för att  garantera att valparna inte kan få dessa sjukdomar.

Vid leverans får ni med:

 *SKK:s köpekontrakt
*Registreringsbevis och Stamtavla utfärdat av Svenska Kennelklubben
*Vaccinationsintyg
*Veterinärbesiktningsintyg som ej är äldre än 7 dagar
*En fäll eller filt med bekant lukt
*Mat som valpen är van vid för den första tiden
*Omfattande informationsmaterial såsom matlista och skötselinstruktioner från oss, brochyrer och information från diverse klubbar och fodertillverkare,
*Information om din hunds föräldrar, deras ledstatus, ögonlysningsresultat och meriter.

Vid leverans gör vi tillsammans ägaranmälan  samt ser till att försäkring är ordnad.

Valparna är doldafelsförsäkrade i 3 år.

Vår  kennel är registrerad i SKK. Det betyder att vi följer Svenska Kennelklubbens regler för seriös hunduppfödning. Vi följer även Svenska Labradorklubbens betydligt hårdare krav för labradoravel. Vi avlar bara på friska och mentalt sunda föräldradjur. Alla valpar vi säljer har föräldrar som har röntgats utan anmärkning på höfter och armbågar och har blivit godkända på ögonlysning.  De har även meriterat sig på utställning och/eller någon form av arbetsprov.

8 veckor gammal
Vi vill att ni är beredda att ta hand om valpen under många år, ge den mycket kärlek och ett aktivt liv.  Vad som helst utom att ligga i soffan hela dagarna, labradoren är en arbetsvillig ras.

Vi står alltid till förfogande gällande frågor och funderingar, ring gärna och meddela oss både glada och tråkiga nyheter.